De ögondöda

Återvänder från de döda – De ögondöda – Berättelser från Skymninge

I slutet av november förra året fick jag den fina ära att bli tillfrågad att vara gästförfattare till ”De ögondöda – Berättelser från Skymninge” med en mini-novell i åtta delar. ”De ögondöda” handlar om orten Skymninge och byggs upp av fragmentariska mini-noveller som tillsammans utgör berättelsen om den lilla orten invid skogen.

De ögondöda är skapade av Jimmy Berestål och Mårten Dahlrot. Jimmy Berestål väcker ondska och annat illavarslande till liv genom att skriva skräck. Har också drivit humorbloggen “Bitterpappan” samt filmbloggen “Bitterpappan köttar film”. Har tidigare givit ut novellen “Jag, dödens fotograf” på Hoi förlagMårten Dahlrot skriver vanligen mer absurt än fasansfullt men trivs väl även i ondskefulla textvärldar och har tidigare givit ut #dahlrotnovellerna på Danje förlag. Mer om det på Mårtens blogg.

Sedan dess har ett flertal författare deltagit i följetongen; Johan Ring, Ulrika Fjellborg, Anders Fager, Frida Andersson Johansson och Kristina Hård. De ögondöda har även uppmärksammats av flera tidskrifter och bloggar där de även gett mig en shout-out vilket har varit otroligt kul att se. Här är några av dem i fall du är intresserad av att läsa dem:

Type & Tell: ”De skriver skräcknoveller anpassade för Twitter och Instagram – de är De ögondöda”

Boktugg: ”Anders Fager gästar skräckroman på Instagram”

Blekinge Läns Tidning: ”Ryslig litteratur på 400 tecken”

Om du inte har läst min mini-novell i åtta delar så finner du dem här: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]

Och om du trodde att det var slutet så återvänder från de döda genom Ulrika Fjellborg:

#deögondöda #skräck #nanonovell @u.fjellborg

Ett inlägg delat av De ögondöda (@deogondoda)

Du kan följa De ögondöda på instagramtwitterwordpress för att läsa hur det fortsätter. Du kan även följa mig på sociala medier; Instagramtwitter och facebook.

 

 

Share This