Årsresumé: 2017

Årsresumé: 2017

Till skillnad från föregående år som bortsett från politik och elände var personligen ett av de bästa år i mitt liv. 2017 kan jag tyvärr inte skriva under med samma entusiasm. Skoltröttheten har legat som ett moln över mig hela året och jag har inte riktigt kunnat (eller rättare sagt orkat) lägga tid på mitt skrivande. Men ändå har jag ändå lyckats slutföra några av de projekt jag arbetat på och här är några av de verk som kommit ut i år:

A hole in the wall

Den 4 januari kom min e-novell ”Ett hål i väggen” ut på engelska och är översatt av min käre vän Andrew Drobny. Novellen handlar om Hasse som ångrar de val han gjort i livet och har tröttnat på sin vardag. Bakom ett hål i ett toalettbås på en offentlig toalett finner han något som kommer få honom att känna sig levande igen.

Monstrum

MonstrumDen 4 mars kom min novell ”Monstrum” ut som e-novell och publicerades även i det fförsta numret av fanzinet ”Ordförande” på Stockholms Universitet. Novellen handlar om Gabriel som finner sig vilse på bakgatorna i Kreuzberg efter att flyget hem till Stockholm hade blivit ombokat. Han träffar en man i en vit kaninmask som leder honom till en klubb där något monstruöst vilar i ett mörkt rum

En sång från havet

Streama Ljudbok: En sång från havetDen 5 mars kom e-novell ”En sång från havet” ut som ljudbok av Hoi förlag och är uppläst av Kim Wesén. Novellen handlar om Göran som ryggade tillbaka av stanken av rutten fisk när han klev in i hallen. Han släppte ner påsen på golvet och varor trillade ut. Drog tröjärmen över handen och höll upp den för ansiktet. Det tog ett tag att vänja sig vid stanken. Inom några minuter skulle han inte minnas att den fanns där. Han stannade utanför badrummet. Dörren stod på glänt och något slog emot badkaret. Han smög fram till dörren. Slagen upphörde. Det som gömde sig därinne visste att han stod utanför.

”En sång från havet” finns att lyssna på hos: StorytelNextory eller Bookbeat.

Pojken av trä

Pojken av träDen 31 mars kunde jag gladeligen berätta att min novell ”Pojken av trä” fick 2:a pris i Skrivarsidans novelltävling 2017 med motivering: ”Berörande på djupet med lång efterklang.” Novellen finns att ladda ner gratis via itunes men finns även inkluderad i novellsamlingen Andra sidan stigen.

 

Andra sidan stigen

Andra sidan stigenDen 7 juni släppte jag äntligen Andra sidan stigen som jag arbetat med under lång tid. Andra sidan stigen är en novellsamling där sagor och myter blandas samman med skräck och melankoli. De flesta historier utspelar sig i realistiska miljöer med mörka flingor av vidunder strödda uppe på. Samlingen innehåller ”Pojken av trä” som fått 2:a pris i skrivarsidans novelltävling 2017 samt ”Vinklippt” som tidigare publicerats hos Swedish Zombies.

De ögondöda

De ögondödaI slutet av november blev jag tillfrågad av Mårten Dahlrot att delta som gästförfattare i hans och Jimmy Berestål´s ”De ögondöda – Berättelser från Skymninge” som handlar om orten Skymninge och byggs upp av fragmentariska mini-noveller som tillsammans utgör berättelsen om den lilla orten invid skogen. Där bidrog jag med en mini novell i åtta delar, och finns nu att läsa på deras; hemsida, instagram och twitter.

Som tidigare nämnt så kräver mina studier mer tid än väntat och jag vet tyvärr inte om jag kommer att ha tid att slutföra de projekt jag påbörjat. Men förhoppningsvis så kommer det att ändra sig och att jag hittar lite tid att kunna slutföra dem och äntligen kunna få dela med mig av något nytt. Men tills dess så får jag önska:

God Jul och gott nytt år

Önskar

Tobias Myrbakk

P.S., Om du är intresserad så kan du följa mig på sociala medier; Instagram, twitter och facebook.

 

 

Lämna en kommentar

Share This