Årsresumé: 2016

Bortsett från politik och elände så 2016 personligen varit ett av de bästa år någonsin och jag är otroligt glad att slutligen kunnat dela med mig noveller som jag arbetat på:

Inkorg (50)

Inkorg (50)

Vem döljer sig på andra sidan skärmen på mobiltelefonen? Vem pratar du egentligen med och kan du verkligen lite på en helt okänd person? Inkorg (50) är en kort novell ur en gärningsmans sida av ett samtal.

 

 

Ett hål i väggen

Hasse som ångrar de val han gjort i livet och har tröttnat på sin vardag. Bakom ett hål i ett toalettbås på en offentlig toalett finner han något som kommer få honom att känna sig levande igen.

 

 

Flugfångaren

Det är inte bara flugor som lockas till det klibbiga flugpapperet under sommarnätterna. Ibland lockar den även till sig mer blodtörstiga vingbärare när fönstret står på glänt.

 

 

Självmordsbron

Benjamin står på kanten av en bro och allt han vill är att dö. Livet spelar inte längre någon roll. Ett evigt vandrande i limbo med leriga skosnören. Varje dag samma sak; äta, jobba, sova. Vad han inte vet är att ett värre öde väntar honom under bron.

 

 

En sång från havet

Stanken av rutten fisk fick Göran att rygga tillbaka när han klev in i hallen. Han släppte ner påsen på golvet och varor trillade ut. Drog tröjärmen över handen och höll upp den för ansiktet. Det tog ett tag att vänja sig vid stanken. Inom några minuter skulle han inte minnas att den fanns där. Han stannade utanför badrummet. Dörren stod på glänt och något slog emot badkaret. Han smög fram till dörren. Slagen upphörde. Det som gömde sig därinne visste att han stod utanför.

 

Men det slutar inte där. Flera pågående projekt är planerade för 2017. Under januari 2017 kommer min novell ”Ett hål i väggen” att ges ut på engelska som ”A hole in the wall” och har översatts av min goda vän Andrew Drobny. Under Mars 2017 kommer ”En sång från havet” att ges ut i audioformat på svenska och novellen kommer även översättas till danska genom Hoi Förlag. Jag har även planer att ge ut fler e-noveller och eventuellt en novellsamling med alla samlade e-noveller och annat nytt. Mer information kommer komma inom kort.

God Jul och gott nytt år

Önskar

Tobias Myrbakk

Share This